ЛГБТК+

Шириться рух за рівноправність і самоствердження тих, кого ще зовсім недавно коректно було називати секс-меншинами. Протест, свобода і різноманітність це завжди спокусливо, особливо для молодих людей, які прагнуть вийти з-під уже небажаної опіки батьків і вчителів. Є зворотна сторона - реакція і обурення незгодних і нерозуміючих. Це веде до розколу суспільства. Це не допомагає нам вижити, навпаки, заважає. Звичайно, прихильники старої школи, які вважають, що тільки гетеросексуальні відносини можуть врятувати нас від зниження народжуваності і погіршення генотипу, застаріли в своїх поглядах. Сексуальні стосунки вже давно вийшли на інший рівень і народження дітей вже часто не пов'язано з отриманням природного сексуального задоволення. У той же час, ми не можемо повернути часи, коли ті, хто в традиційне "гетеро" не вписуються, були надані самі собі, ламали свої долі і не могли розкритися, як особистості. У тих з нас, хто народився таким, повинна бути можливість знайти собі подібних, тих, хто зрозуміє, хто наставить і допоможе побудувати своє життя найкращим чином, не викликаючи вогонь на себе нерозуміючих і непріемлющіх. У той же час розколює суспільство саме конфронтація, нав'язування або пропаганда того чи іншого способу життя. Для того, щоб ЛГБТК+ рух був не проблемою суспільства, а рішенням, ми всі повинні стати терпиміше і освіченіші. Ми повинні об'єднатися з цим рухом з тим, щоб навчитися самим і наставляти інших розуміти один одного і підтримувати в питаннях сексуальності і влаштування свого особистого життя. Нам нікуди від цього не дітися, адже сексуальність - одна з головних рушійних сил людини.