ЛГБТК+

Шырыцца рух за раўнапраўе і самасцвярджэнне тых, каго яшчэ зусім нядаўна карэктна было называць сэкс-меншасцямі. Пратэст, свабода і разнастайнасць гэта заўсёды панадліва, асабліва для маладых людзей, якія імкнуцца выйсьці з-пад ужо непажаданай апекі бацькоў і настаўнікаў. Ёсць адваротны бок - рэакцыя і абурэнне ты’, хто нязгодны і не разумее. Гэта вядзе да расколу грамадства. Гэта не дапамагае нам выжыць, наадварот, перашкаджае. Вядома, прыхільнікі старой школы, якія лічаць, што толькі гетэрасэксуальныя адносіны могуць выратаваць нас ад зніжэння нараджальнасці і пагаршэння генатыпу, састарэлі ў сваіх поглядах. Сэксуальныя адносіны ўжо даўно выйшлі на іншы ўзровень, і нараджэнне дзяцей ужо часцяком не звязана з атрыманнем натуральнага сэксуальнага задавальнення. У той жа час, мы не можам вярнуць часы, калі тыя, хто ў традыцыйнае "гетэра" не ўпісваюцца, былі прадастаўлены самі сабе, ламалі свае лёсы і не маглі раскрыцца, як асобы. У тых з нас, хто нарадзіўся такім, павінна быць магчымасць знайсці сабе падобных, тых, хто зразумее, хто наставіць і дапаможа пабудаваць сваё жыццё найлепшым чынам, не выклікаючы агонь на сябе тых, хто не разумее і не прымае. У той жа час расколвае грамадства менавіта канфрантацыя, навязванне або прапаганда таго ці іншага ладу жыцця. Для таго, каб ЛГБТК+ рух быў не праблемай грамадства, а рашэннем, мы ўсе павінны стаць больш памяркоўнымі і больш адукаванымі. Мы павінны аб'яднацца з гэтым рухам з тым, каб навучыцца самім і настаўляць іншых разумець адзін аднаго і падтрымліваць у пытаннях сэксуальнасці і прылады свайго асабістага жыцця. Нам нікуды ад гэтага не падзецца, бо сэксуальнасць - адна з галоўных рухаючых сіл чалавека.